Meer info over workshops en lessen:

Workshop voor volwassenen:

Als je zin hebt om gedurende 2 dagdelen in een kleine groep (maximaal 4 personen) creatief bezig te zijn met klei, ben je bij Sjiekemiek aan het juiste adres. Aan de hand van thema’s worden de 2 dagdelen ingevuld en leer je in een korte tijd enkele technieken die horen bij keramieken. Thema’s kunnen zijn: bloemen maken, vogelhuisjes of in de winterperiode items voor de kerst. Ook is het mogelijk om hierover afspraken te maken en is eigen inbreng zeker mogelijk. Tijdens het eerste dagdeel wordt er gekleid en nadat het werkstuk aan de lucht gedroogd en gestookt is, wordt er tijdens het tweede dagdeel geglazuurd. Het werkstuk kan na de tweede stook op afspraak worden afgehaald.

Een dagdeel duurt 3 á 4 uurtjes en er wordt indien er in de ochtend gewerkt wordt een heerlijke uitgebreide lunch verzorgd. En in de middagen wordt er ook gezorgd voor een hapje en een drankje.

De kosten voor de workshops bedragen € 85,00.

De workshops voor 2024 zijn nu allen volgeboekt.

Workshop vogelhuisjes maken op zaterdag 1 februari 2025 en 15 maart 2025 van 10.00 uur tot 12.30 uur. ( vol)

Workshop vogelhuisjes maken op zaterdag 8 februari 2025 en 22 maart 2025 van 10.00 uur tot 12.30 uur.

De workshops van 2024 zijn allen volgeboekt. Inschrijving 2025 staat nu open.

Omdat de data voor de workshops zo snel volgeboekt zijn, is het verstandig om nu al in te schrijven voor 2025. Op de website staan altijd wel data genoemd, maar het is ook mogelijk om data aan te dragen: dan moet er wel rekening gehouden worden met het feit dat tussen de 2 zaterdagen minimaal 4 weken (ivm droogtijd) moeten zijn.

Workshop voor ouder/verzorger- kind:

Naast de workshops voor volwassenen, kunnen er ook workshop gevolgd worden voor ouder/verzorger- kind. Er wordt dan op het niveau van het kind een werkstukje gemaakt door de ouder/verzorgen en het kind. Ook hier betreft het weer 2 dagdelen: op de woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Kosten: € 75,00

Lessen:

Ook bestaat er de mogelijkheid om lessen te volgen bij Sjiekemiek. (groepsgrootte maximaal 4 personen). Deze lessen zijn enkel voor volwassenen. Onder deskundige leiding leer je dan enkele technieken die je nodig hebt bij het handgevormde keramieken. De onderwerpen mag je dan zelf aandragen. Wel wordt er geprobeerd om dezelfde basisvorm van het werkstuk voor de gehele groep te gebruiken. Zo kan er met vierkanten, ronde vormen in een mal etc. gewerkt worden.

De lessen kosten € 22,50 . De prijzen voor deze lessen zijn exclusief klei en glazuur. Hiervoor worden de prijzen gehanteerd die op dat moment gelden. Koop je een 10 lessenkaart betaal je € 195,00.

Lessen voor kinderen:

Ook kinderen kunnen lessen volgen bij Sjiekemiek. Een keer per maand op de woensdagmiddag wordt dan 1 op 1 lesgegeven aan het kind. Uiteraard wordt dit afgestemd op de leeftijd van het kind, tevens kan het kind zelf aandragen wat er gemaakt gaat worden. De les duurt maximaal 2 uur. Lesprijzen zijn afhankelijk van leeftijd van het kind. En worden in onderling overleg bepaald.

Raku workshops:

Raku stoken is een aparte tak van sport in de keramiek wereld. Er wordt gewerkt met grovere klei (chamotte is groter) en het glazuur bakproces is heel anders. Met een gasbrander wordt de temperatuur in een ton opgestookt tot ongeveer 1000 graden. Dan worden de werkstukken roodgloeiend uit de oven gehaald en worden vervolgens in een bad van houtsnippers gelegd. Door de rook ontwikkeling die dan in de bak ontstaat, worden de gedeeltes waar geen glazuur zit, mooi zwart. De geglazuurde gedeeltes worden gekleurd.

Ook deze workshop bestaat uit 2 dagdelen. Tijdens het eerste dagdeel wordt er gekleid, na het drogen aan de lucht wordt het werkstuk in de normale keramiek oven gebakken. Tijdens het tweede dagdeel, meestal in de avonduren wordt er geglazuurd en direct gestookt en kan het werkstuk direct mee genomen worden.

De kosten voor deze workshop bedrag € 105,00