Meer info over workshops en lessen:

Let op: per 1 januari 2023 zullen de prijzen voor de workshops en de lessen worden verhoogd. Tot die tijd kunnen de workshops en lessen nog aan de oude prijs worden geboekt.

Workshop voor volwassenen:

Als je zin hebt om gedurende 2 dagdelen in een kleine groep (maximaal 4 personen) creatief bezig te zijn met klei, ben je bij Sjiekemiek aan het juiste adres. Aan de hand van thema’s worden de 2 dagdelen ingevuld en leer je in een korte tijd enkele technieken die horen bij keramieken. Thema’s kunnen zijn: bloemen maken, vogelhuisjes of in de winterperiode items voor de kerst. Ook is het mogelijk om hierover afspraken te maken en is eigen inbreng zeker mogelijk. Tijdens het eerste dagdeel wordt er gekleid en nadat het werkstuk aan de lucht gedroogd en gestookt is, wordt er tijdens het tweede dagdeel geglazuurd. Het werkstuk kan na de tweede stook op afspraak worden afgehaald.

Een dagdeel duurt 3 á 4 uurtjes en er wordt indien er in de ochtend gewerkt wordt een heerlijke uitgebreide lunch verzorgd. En in de middagen wordt er ook gezorgd voor een hapje en een drankje.

De kosten voor de workshops bedragen € 75,00.

Workshop voor ouder/verzorger- kind:

Naast de workshops voor volwassenen, kunnen er ook workshop gevolgd worden voor ouder/verzorger- kind. Er wordt dan op het niveau van het kind een werkstukje gemaakt door de ouder/verzorgen en het kind. Ook hier betreft het weer 2 dagdelen: op de woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Kosten: € 65,00

Lessen:

Ook bestaat er de mogelijkheid om lessen te volgen bij Sjiekemiek. (groepsgrootte maximaal 4 personen). Deze lessen zijn enkel voor volwassenen. Onder deskundige leiding leer je dan enkele technieken die je nodig hebt bij het handgevormde keramieken. De onderwerpen mag je dan zelf aandragen. Wel wordt er geprobeerd om dezelfde basisvorm van het werkstuk voor de gehele groep te gebruiken. Zo kan er met vierkanten, ronde vormen in een mal etc. gewerkt worden.

De lessen kosten € 20,50 . De prijzen voor deze lessen zijn exclusief klei en glazuur. Hiervoor worden de prijzen gehanteerd die op dat moment gelden. Koop je een 10 lessenkaart betaal je € 195,00.

Lessen voor kinderen:

Ook kinderen kunnen lessen volgen bij Sjiekemiek. Een keer per maand op de woensdagmiddag wordt dan 1 op 1 lesgegeven aan het kind. Uiteraard wordt dit afgestemd op de leeftijd van het kind, tevens kan het kind zelf aandragen wat er gemaakt gaat worden. De les duurt maximaal 2 uur. Lesprijzen zijn afhankelijk van leeftijd van het kind. En worden in onderling overleg bepaald.

Raku lessen:

Raku stoken is een aparte tak van sport in de keramiek wereld. Er wordt gewerkt met grovere klei (chamotte is groter) en het glazuur bakproces is heel anders. Met een gasbrander wordt de temperatuur in een ton opgestookt tot ongeveer 1000 graden.

Ook deze workshop bestaat uit 2 dagdelen. Tijdens het eerste dagdeel wordt er gekleid en het tweede dagdeel, meestal in de avonduren wordt er geglazuurd en direct gestookt en kan het werkstuk direct mee genomen worden.

De kosten voor deze workshop bedrag € 95,00