Meer informatie over de workshops:

Vanaf eind mei 2021 ben ik gestart met het geven van workshops.

Een workshop bestaat uit 2 dagdelen. Dag 1 wordt er gewerkt met de klei aan de hand van voorbeelden, en naar eigen inzicht, maar wel met een thema. In mei 2022 start de zomer workshop. Dan gaan we bloemen voor in de tuin of binnen maken. De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur. Uiteraard wordt er gezorgd voor koffie/ thee een lunch.

Dag 2 van de workshop wordt er geglazuurd. Tussen de 2 dagdelen moeten minimaal 2 weken zitten, zodat het werk kan drogen aan de lucht en de eerste keer gestookt (biscuitbak) kan worden.

Omdat het werk nog eens gestookt moet worden, krijg je het helaas op het einde van de tweede dag nog niet mee. Nadat het glazuurwerk gestookt is, wordt de werkjes bezorgd of kom het ophalen.

In verband met de stijgende kosten, heb ik de kosten voor de workshops moeten verhogen naar € 65,00.

Vanaf augustus 2022 start ik met de workshop Raku stoken. Ook deze workshop bestaat uit 2 dagdelen. In dagdeel 1 worden de werkstukken gekleid. Hiervoor is aparte klei noodzakelijk, deze zit in de prijs van de workshop. In dagdeel 1 wordt ook lunch verzorgd. Het tweede dagdeel vindt in de avonduren plaats. Na het glazuren worden de werkstukken in een aparte oven geplaatst en verhit tot 1000 graden. Door dit in de avond uren te doen, is het gloeien van de oven en de werkstukken goed te zien en dit geeft een zeer aparte sfeer. Na dit dagdeel krijg je het werk direct mee naar huis.

De kosten voor de Raku stook workshop bedragen € 70,00

Elke workshop groep bestaat uit maximaal 4 personen.

Vanaf 2022 start ik ook met kinderworkshops (tot 12 jaar): ik ga dan met 1 kind aan de slag en samen maken we leuke werkstukjes. Deze workshops (ook weer 2 dagdelen) vinden plaats op de woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur en enkel op aanvraag. Kosten bedragen € 35,00. Hier zitten dan alle materialen en versnaperingen in. Ook het bakken en het glazuren zit in prijs inbegrepen.

Daarnaast heb ik op woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur ook plaats voor ouder- kind (leeftijd kind van 9 tot 12 jaar) workshops. (ook 2 dagdelen). De prijs hiervan bedraagt voor beiden € 55,00. Hier zitten dan alle materialen en versnaperingen in. Ook het bakken en het glazuren zit in prijs inbegrepen.

Interesse? Neem dan snel contact met me op, dan ontvang je meer info. Sjiekemiek@gmail.com